Hjælp til undervisning af tosprogede elever (PL)
Undervisning af tosprogede (UTE) er et vigtigt element i den danske folkeskole. Derfor er "Undervisning af tosprogede" nu et selvstændigt PL-modul på læreruddannelsen. Det kaldes også dansk som andetsprog og andetsprogsdidaktik.
Her finder du de opgaveeksempler, som vi indtil videre har indsamlet til PL-modulet – Som fx kan hjælpe dig til eksamen i PL.
Modulet Undervisning af tosprogede ligger ofte sidst af de nationale PL-moduler og bliver derfor forkortet PL4. Det kan dog også ligge tidligere, så derfor kan nogle opgaver blive kaldt PL1, PL2 eller PL3.
Du finder mange flere opgaver om undervisning af tosprogede i opgaverne fra Dansk som andetsprog. Dansk som andetsprog var – udover at være et fag på den nuværende læreruddannelse – også et fag på den gamle reform, så du kan finde opgaver indsamlet over de sidste 10-15 år.
Her finder du hjælp til de 3 andre nationale moduler:
Elevens læring og udvikling (PL)
-
PL eksamen om inklusion Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
PL Kompetencemålsprøve om inklusion. Problemformulering Hvornår er inklusion opnået, og hvordan håndterer man som lærer udfordringerne ved inklusion i en klasse? (…)
-
Undervisning af tosprogede elever i matematik Matematik 1. - 6. klassetrin, Matematik 4. - 10. klassetrin, Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
Eksamensopgaven handler om undervisning af tosprogede elever i matematik. Hvordan der tages hensyn til dem i folkeskolen, og en revideret undervisningsplan, som tager særligt hensyn til dem. Problemfo (…)
-
Tosprogede elever | Kompetencemålsprøven PL4 Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
KompetencemålsprøvePL4 – undervisning af tosprogede elever.Opgaven indeholder en teoretisk redegørelse af andetsprogstilegnelse, samt en analyse af et danskfagligt læremiddel (Fandango). Opgaven besva (…)
-
Læseforståelse | Kompetencemålsprøve i UTE Dansk 1. – 6. klassetrin, Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
Kompetencemålsprøve i UTE om læseforståelse. Indeholder en læremiddelanalyse af Gyldendals læremiddel om Kunsteventyr for 3.-4. klasse. Samt et undervisningsforløb til Klods-Hans. Problemformulering H (…)
-
Didaktisk læremiddel | Analyse Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
Eksamensopgave fra PL4 med analyse af et læremiddel fra Clio-online. Problemformulering Hvor stort et fokus er der på andetsprogsdidaktik, i Clio onlines læremiddel, “Demokrati”, og hvordan kan dette (…)
-
Læremiddelanalyse | Kompetencemålsprøven PL4 Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
Kompetencemålsprøven PL4 om elever med dansk som andetsprog i danskundervisningen.Indeholder en læremiddelanalyse ud fra et DSA synspunkt af "Plot 4 : dansk 4. klasse" af Stina Abildgaard m.fk. Proble (…)
-
Redidaktisering af læremiddel Dansk 1. – 6. klassetrin, Dansk som andetsprog, Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
KMP fra dansk som andetsprog/UTE om redidaktisering af læremiddel. ProblemformuleringHvordan kan man som dansklærer redidaktisere læremidlet fandango 4, så de tosprogede elever får bedre mulighed for (…)
-
Clio | UTE | Kompetencemålsprøve Samfundsfag, Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
KompetencemålsprøveModul: PL4 Undervisning af tosprogede elever ProblemformuleringI hvilket omfang lægger Clios forløb ‘Demokrati og magt' op til sproglig udvikling hos flersprogede elever, og hvorled (…)
-
PL4 om Fandango 5 | Redidaktisering Dansk 1. – 6. klassetrin, Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
PL4 om læremidlet: Fandango 5. Problemstilling Hvordan kan jeg som lærer i danskfaget redidaktisere læremidlet Fandango 5 således, at det er med til at udvikle de tosprogede elevers tilegnelse af de f (…)
-
Flersprogede elevers sproglige udvikling Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
Eksamensopgave i UTE om flersprogede elevers sproglige udvikling. Handler nærmere om den spontane dialog. Problemformulering På hvilken måde kan læreren styrke tosprogede elevers ordforåd, med hjælp f (…)