Hjælp til psykologi
Før den nye læreruddannelse trådte i kraft i 2013 havde man faget psykologi på lærerudannelsen. Nu om dage dækkes psykologi af PL-modulerne i Lærerens Grundfaglighed. Derfor er opgaverne her også forholdsvis gamle. Vi har dog tyndet ud i dem, så kun de bedste og mest tidssvarende er tilbage.
Opgaverne handler meget om forskellige teoretikkeres teorier – fx denne om Knud Illeris' læringstrekant.
Og ellers kan du finde opgaver om følgende teoretikkere:
Dysthe
Vygotsky
Piaget
Tønnesvang
Bruner
Stern
Erikson
Og mange flere – Søg selv i søgefeltet.
-
Kommunikation & Konflikthåndtering | Bourdieu Elevens læring og udvikling (Pædagogik og Lærerfaglighed), Psykologi
Eksamensopgave i psykologi om kommunikation & konflikthåndtering belyst ud fra Bourdieu. ProblemformuleringDet er vores overordnede hypotese, at årsagen til de mange konflikter i den danske folkeskole (…)
-
Manglende motivation Elevens læring og udvikling (Pædagogik og Lærerfaglighed), Psykologi
Eksamensopgave i psykologi om manglende motivation.ProblemformuleringMed udgangspunkt i teorier om læring og motivation ønsker jeg at undersøge fænomenet – manglende motivation – og jeg vil opstille e (…)
-
Det flerstemmige klasserum af Olga Dysthe Almen undervisningskompetence (Pædagogik og Lærerfaglighed), Psykologi
Eksamensopgave om teorien om det flerstemmige klasserum af Olga Dysthe. Problemstilling Under vores sidste praktikophold anvendte vi Olga Dysthes ”Det flerstemmige klasserum” i et forsøg på at fremme (…)
-
Lær og forstå - Vygotsky vs Piaget Psykologi
Vygotsky sat overfor Piaget. En kort skitsering af konstruktivisme og socialkonstruktivisme. Kan vi tage det bedste fra de to retninger og forene dem i folkeskolen? Lidt vision runder det hele af i en (…)
-
Motivation og læring | Studieprodukt Elevens læring og udvikling (Pædagogik og Lærerfaglighed), Psykologi
Psykologi skriftlig eksamen - Studieprodukt 4.Emne: selvvalgt, motivation og læring Problemformulering Hvilken betydning har indre og ydre motivation for læring hos elever i 9.klasse, og hvad kan lære (…)
-
Flow og sanser | Vygotsky og Csikszentmihalyi Almen undervisningskompetence (Pædagogik og Lærerfaglighed), Psykologi
Eksamensopgave i psykologi om flow og sanser i undervisningen.Problemformulering• Hvad er flow og hvad vil det sige at være i flow?• Hvilken betydning har sanserne for læringen?• Er der en sammenhæng (…)
-
Case | Analyse Elevens læring og udvikling (Pædagogik og Lærerfaglighed), Psykologi
Psykologiopgave om socialisering, modernitet og identitet.Analyse af en case, hvor bl. a. Bowlbys Micro og makro teori bliver brugt. Bronfenbrenners tilknytningsforhold bliver også brugt.Senere i opga (…)
-
Motivation: Knud Illeris' læringstrekant Elevens læring og udvikling (Pædagogik og Lærerfaglighed), Psykologi
Eksamensopgave i Psykologi om motivation med udgangspunkt i Knud Illeris læringstrekant.Opgaven ser nærmere på spørgsmålet hvad er motivation, og hvordan kan vi som lærere bruge vores teoretiske viden (…)
-
Identitet og identitetsdannelse Elevens læring og udvikling (Pædagogik og Lærerfaglighed), Psykologi
Problemformulering Med udgangspunkt i ovenstående og inddragelse af relevante teorier vil jeg i dette oplæg behandle og diskutere følgende:• Hvad forstår vi ved identitetsbegrebet – hvad er identitet? (…)
-
Læringsteorier og konstruktivisme Elevens læring og udvikling (Pædagogik og Lærerfaglighed), Psykologi
En eksamensopgave om læring i psykologi. Inddrager Piaget, Vygotsky og Illeris.Jeg vil arbejde med moderne læringsteorier, med vægt på konstruktivisme og især systemteori.Jeg mener, som fremtidig lære (…)