Hjælp til madkundskab
Find opgaver i madkundskab til inspiration og hjælp.
Madkundskab hed før i tiden hjemkundskab. Derfor har vi tilladt os at beskrive de gamle opgaver i hjemkundskab med navnet madkundskab.
Vi vil meget gerne have nye opgaver i madkundskab – så tilføj endelig dine egne opgaver her.
De 4 kompetenceområder i Madkundskab er:
Sundhed, mad, livskvalitet og trivsel
Fødevarebevidsthed, bæredygtighed, madlavning og madvalg
Måltider, madlavning og madkultur
Madkundskabsdidaktik
-
Ægget – og dets anvendelsesmuligheder Madkundskab
Eksamensopgave i madkundskab om æg. Undervisningsforløbet er til 7. klasse over 10 lektioner. ProblemformuleringHvordan kan vi planlægge, gennemføre og evaluere et undervisningsforløb i faget madkunds (…)
-
Tosprogede elever i madkundskab Madkundskab, Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
PL UTE-Opgave om faglig læsning og multimodale tekster i madkundskab.Her bliver der analyseret et læremiddel (GoCook), i forhold til hvordan man kan støtte tosprogede og hvilke ting man skal være opmæ (…)
-
Relationsarbejde og læringsmiljø | Praktikopgave Praktik, Madkundskab
Praktikopgave niveau 3 om relationer og motivation. Hvilken indvirkning kan fokus på elev-lærer relation have for motivationen og læringsmiljøet Problemformulering Hvordan kan jeg gennem relationsarbe (…)
-
Madkundskab og maddannelse Praktik, Madkundskab
Praktikopgave niveau 2 om madkundskab og maddannelse. Problemstilling: Vi er nu i 2019 og man skulle synes at faget Madkundskab med de nye ambitioner om mere ”reflekteret madlavning”, som Helle Brønnu (…)
-
Motivation i madkundskab Praktik, Madkundskab
Praktikopgave om at skabe motivation for madkundskab. Undersøgelsesspørgsmål: Hvordan kan jeg som lærer motiverer eleverne i madkundskab, og hvilke positive og negative faktorer spiller ind for elever (…)
-
Kompetencemålsprøve om genrepædagogikken Dansk som andetsprog, Madkundskab, Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
LG5 - Dansk som andetsprog. Kompetencemålsprøve med udgangspunkt i undervisning i madkundskab.'Vi har valgt, at skrive vores opgave med udgangspunkt i et undervisningsforløb, som vi har udarbejdet ud (…)
-
Kulturmøde i madkundskab Almen dannelse Kristendomskundskab, livsoplysning og medborgerskab, Madkundskab
KLM modul, Den etiske lærer, eksamensopgave/eksamensprojekt. Problemformulering Hvordan kan læreren etisk håndtere andre trossamfunds spiseforskrifter i skolefagetmadkundskab? (…)
-
Samspillet mellem fagsprog, læring og pædagogik Dansk som andetsprog, Madkundskab, Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
Dansk som 2. sprog. Problemformulering Hvordan kan jeg identificere de andetsprogspædagogiske udfordringer samt understøtte tosprogede elevers faglige og fagsproglige udvikling i det praktisk-musiske (…)
-
Undervisningsforløb om pasta Madkundskab
Om pasta og dennes betydning for kroppens funktioner og velvære. Opgaven indeholder et undervisningsforløb. (…)
-
Sunde madvalg og klima | Eksamensopgave Madkundskab
Eksamensopgave madkundskab modul 3: Planter over kød: for sundheden og klimaet.Fagdidaktisk overvejelser over et forløb i madkundskab. Problemformulering Hvordan kan vi som madkundskabslærere være med (…)