Hjælp til madkundskab
Find opgaver i madkundskab til inspiration og hjælp.
Madkundskab hed før i tiden hjemkundskab. Derfor har vi tilladt os at beskrive de gamle opgaver i hjemkundskab med navnet madkundskab.
Vi vil meget gerne have nye opgaver i madkundskab – så tilføj endelig dine egne opgaver her.
De 4 kompetenceområder i Madkundskab er:
Sundhed, mad, livskvalitet og trivsel
Fødevarebevidsthed, bæredygtighed, madlavning og madvalg
Måltider, madlavning og madkultur
Madkundskabsdidaktik
-
Sundhed i Madkundskab | Studieprodukt Madkundskab
Dette er en sundhedsopgave fra lærerseminariet.Indledning Børns mad- og spisevaner har en stor betydning for deres sundhed og trivsel. Det har betydning både her og nu, men det kan også have en sto (…)
-
Undervisningsforløb om juleevangeliet Dansk 1. – 6. klassetrin, Engelsk, Kristendomskundskab/religion …
Tværfagligt projekt om juleevangeliet, som indrager fagene madkundskab, dansk, engelsk og kristendom.Med udgangspunkt i juleevangeliet og et undervisningsforløb til en 6. klasse om det. Problemformule (…)
-
Undervisningsforløb om grøntsager Madkundskab
I denne opgave i madkundskab, har vi valgt at lave et undervisningsforløb om grøntsager, hvor vi hovedsageligt fokuserer på efterårets grøntsager.Vi mener at komme rundt om alle kerneområderne for hje (…)
-
Fra jord til bord | Undervisningsplan Madkundskab
Opgaven indeholder et undervisningsforløb til 4. klasse med fagets kerneområder og perspektiver i centrum. En vigtig del af hjemkundskabsundervisningen er levnedsmiddellære. Levnedsmiddellæren er et (…)
-
Fransk madkultur | Undervisningsforløb Madkundskab
Eksamensopgave i madkundskab om fransk madkultur samt et undervisningsforløb til en 7. klasse om fransk madkultur. Problemformulering Hvordan kan arbejdet med det franske køkken stemme overens med fæl (…)
-
Fødevarebevidsthed i madkundskab Madkundskab
Afsluttende modulopgave – modul 2 – Fødevarer og kritisk stillingtagen.Om kyllingekød – i et fagfagligt og metafagligt perspektivProblemformulering Hvordan kan man undervise elever i kyllingekød? (…)
-
Undervisningsforløb om pasta Madkundskab
Om pasta og dennes betydning for kroppens funktioner og velvære. Opgaven indeholder et undervisningsforløb. (…)
-
Tosprogede elever i madkundskab Madkundskab, Undervisning af tosprogede elever (Pædagogik og Lærerfaglighed)
PL UTE-Opgave om faglig læsning og multimodale tekster i madkundskab.Her bliver der analyseret et læremiddel (GoCook), i forhold til hvordan man kan støtte tosprogede og hvilke ting man skal være opmæ (…)
-
Eksamensopgave om børn, mad og måltider Madkundskab
Eksamensopgave i madkundskab om børn, mad og måltider.Opgaven tager udgangspunkt i børns og unges kostvaner og beskriver de konsekvenser der er ved dårlig kost samt de faktorer der spiller ind. Der gi (…)
-
Gennemgang af proteiner, kulhydrater og fedt m.m. Madkundskab
Dette er en opgave der består af en gennemgang af protein, kulhydrat og fedt, samt de vigtigste vitaminer og Enzymer.Samt hvad sker ved: Forklistring Denaturering, Koagulering, Emulgering, Legering. M (…)