Tyrkiet – Europa eller Mellemøsten?

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 2. år
  • Geografi
  • Godkendt
  • 5
  • 1745
  • PDF
  • 24-04-2006

Studieprodukt: Tyrkiet – Europa eller Mellemøsten?

Geografi studieprodukt om Tyrkiet – Europa eller Mellemøsten.

Problemstillinger:
Hvorfor har Tyrkiet problemer med optagelse i EU?
Hvad kan Tyrkiet gøre for at ændre på dette problem?

Indhold

Emnebegrundelse
Didaktisk
Problemstillinger
Facts og lidt historie:
Tyrkiet - på vej mod EU:
Tyrkiet – en jordskælvszone:
Tyrkiet og økonomien:
Tyrkiets landbrug, klima og turisme:
Tyrkiet – og menneskerettighederne
Tyrkiet - og kurder spørgsmålet:
Tyrkiet – og militærets rolle:
Afslutning
Noter
Litteraturliste

Uddrag

Jeg har valgt at arbejde med Tyrkiet til min eksamen i geografi. Grunden, til at det netop blev dette land, jeg vil rette min opmærksomhed imod, er, at det er et land jeg finder utrolig interessant. Det gør jeg bl.a. På grund af Tyrkiets beliggenhed i forhold til Europa og Asien og det faktum, at vi har over 40.000 herboende tyrkere/kurdere, hvis kultur er anderledes end den, jeg er opvokset med.
Jeg har været tæt på det tyrkiske folk i mit barndomshjem, da begge mine forældre har undervist ”dansk for udlændinge” i mange år. Det har gjort min interesse for Tyrkiet stor.
Tyrkiet har et meget varieret landskab, forskellig fra det ene område af landet til det andet. Tyrkiet er domineret af to store parallelle bjergkæder, der skaber en naturlig opdeling af landet. Mod nord ligger De Pontiske Bjerge og mod syd Taurus-bjergene, midt i landet ligger den flade Anatolske Højslette. Kappadokien, der ligger midt inde på den Anatolske Højslette, er et yndet turistmål, da det er kendt for sit ”måneagtige” landskab, som er dannet for tusinder af år siden, da to vulkaner, Hasandagi og Erciyesdagi, var i udbrud. (1) Siden har vejr og vind formet de forrevne lavaformationer gennem erosion.
Noget andet, og helt centralt ved Tyrkiet, er de mange jordskælv, der giver landet mange økonomiske problemer... Køb adgang for at læse mere

Tyrkiet – Europa eller Mellemøsten?

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.