Talepapir KLM eksamen

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk

Talepapir KLM eksamen

Talepapir til eksamen i KLM.
Overordnede CKF/tema er "det sekulærer menneske".

Eksamen tager udgangspunkt i problemformuleringen:
Kan man karakterisere Danmark som et sekulariseret samfund? og hvilke udfordringer skaber det i mødet mellem forskellige religioner og kulturer i folkeskolen?

Indledes med et idehistorisk overblik over Danmarks sekulaisering, herefter følger nogle sekulariseringsteorier og efterfølgende en diskussion af i hvor høj grad folkeskolen idag er sekulariseret - er der plads til alle religioner uanset hvad?.

Den mundtlige eksamen tog udgangspunkt i debatten om den sekulariserede folkeskole - og om der er plads til alle religioner og alle religiøse højtider og symboler i skolen. Bla. diskuteres det om et religiøst symbol som tørklæde er okay, og at muslimske piger ikke må gå i bad med danske piger er okay, på lige fod med at børnene i skolen gå i kirke til jul, synger salmer i skolen, går til konfirmandforberedelse i skoletiden osv.

Underviserens kommentar

Karakteren 10 blev givet for en rigtig god og dybdegående undersøgelse og diskussion. For at få 12 skulle der have været et kritisk syn på mine egne meninger og holdninger.

Talepapir KLM eksamen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.