Studieprodukt om fedt i madkundskab

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 2. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 12
  • 3402
  • PDF
  • Læreruddannelsen Zahle
  • 2015
  • 21-06-2016

Studieprodukt om fedt i madkundskab

Studieprodukt lavet i madkundskab om fedt.

Studieproduktet omhandler hvad der karakteriserer fedt samt en beskrivelse af fordøjelse og absorption. De officielle anbefalinger for fedt er inddraget samt konsekvenser for hvad et for højt indtag af fedt kan medvirke. Desuden er der udarbejdet en undervisningsgang, hvor at fedt indgår.

Indhold

Indhold
Fremgangsmåde
Karakteristik af fedt
Fordøjelse og absorption af fedt
De officielle anbefalinger for fedt
Mulige konsekvenser ved et højt fedtindtag
Madkundskab
Refleksioner over opgaven
Litteratur
Bilag
Bilag 1: Opskrift på laksefrikadeller

Uddrag

Indhold
Da jeg finder samtlige makronæringsstoffer( fedt, kulhydrat, protein og alkohol) interessante, synes jeg, det var svært at vælge et enkelt at gå i dybden med. Men valget blev fedt. Jeg synes nemlig, at den nye viden om fedt, der peger på, at det kan være direkte livsfarligt at skifte det mættede fedt ud med nogle typer flerumættede planteolier, kunne være interessant at inddrage i denne opgave.

Fremgangsmåde
I opgaves første del vil jeg forklare, hvad der karakteriserer fedt samt beskrive fordøjelse og absorption. Ligeledes vil jeg inddrage de officielle anbefalinger for fedt, samt hvilke konsekvenser et for højt indtag af fedt kan medvirke.
I opgavens anden del, vil jeg med inspiration fra mit sidste praktikforløb i madkundskab, udarbejde en undervisningsgang, hvor at fedt indgår i madkundskab i folkeskolen, samt nævne de tilhørende læringsmål.

Karakteristik af fedt
En af forudsætningerne for at holde sig sund og rask, er at spise fedt. Fedtet benyttes til en række opgaver i kroppen, og kan som det eneste makronæringsstof triglycerid deponeres i store mængder i særlige celler, og kan derfor ikke erstattes af andre typer makronæringsstoffer. Fedtets opgave er bl.a. at transportere vitaminer ... Køb adgang for at læse mere

Studieprodukt om fedt i madkundskab

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.