Studieprodukt i atletik med bevægelsesanalyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 2. år
  • Idræt
  • Godkendt
  • 6
  • 1991
  • PDF
  • Læreruddannelsen Aarhus
  • 2015
  • 10-02-2016

Studieprodukt i atletik med bevægelsesanalyse

Her finder du et studieprodukt i Idræt i atletik med bevægelsesanalyse af hækkeløb, længdespring og spydkast samt forslag til for- og træningsøvelser til hver disciplin.

Indhold

Indledning
Løb – Hækkeløb
Bevægelsesanalyse:
Forslag til for- og træningsøvelser:
Spring - Længdespring
Bevægelsesanalyse:
Forslag til for- og træningsøvelser:
Kast – Spydkast
Bevægelsesanalyse:
Forslag til for- og træningsøvelser:

Uddrag

Indledning:
Atletik er en disciplin der ofte er benyttet i den danske folkeskoles idrætstimer. Det er en sportsgren mange elever ofte holder af at træne, idet man træner mange forskellige discipliner, og de fleste vil finde en disciplin, som de føler sig gode i. Atletik er også en god måde for eleverne at se, at mennesker er forskellige og har evner inden for forskellige discipliner. En pædagogisk og meget let måde at vise, at man ikke altid behøver være den bedste, men at der altid er noget andet man er bedre til.

I atletik deler man typisk disciplinerne ind i løb, spring og kast. I forbindelse med vores atletikforløb har vi været omkring alle tre områder. Jeg har lavet en bevægelsesanalyse af min egne udførelser af udvalgte discipliner inden for de tre områder. Samtidig vil jeg komme med forslag til feedback og øvelser, der kan være med til at forbedre udførelsen, med henblik på undervisning i folkeskolen og arbejdet med elever.

Jeg har inden for områderne løb, spring og kast valgt at fokusere på hækkeløb, længdespring og spydkast. Derudover har jeg vedlagt optagelser af min udførsel af følgende discipliner: højdespring, sprintstart, trespring og kuglestød.

Løb – Hækkeløb
Bevægelsesanalyse:
Disciplinen stiller primært krav til koordinationsevnen og træner musklernes evne til at arbejde hurtigt og sammen i en serie af bevægelser. Disciplinens bevægelsesmønstre involverer især følgende muskler og led: firhovedet knæstrækker, hasemuskel, lægmuskel, og stabilitet i core-musklerne. Desuden bliver især knæ og fodled belastede af især landing og afsæt. Det samme gør ... Køb adgang for at læse mere

Studieprodukt i atletik med bevægelsesanalyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.