Undervisningsforløb om solceller og solvarme

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 3. år
  • Natur/teknologi
  • Godkendt
  • 7
  • 1927
  • PDF
  • Skårup Statsseminarium
  • 2008
  • 01-05-2009

Undervisningsforløb om solceller og solvarme

Opgave i natur/teknologi om solenergi med undervisningsforløb til 6. klasse.

I denne opgave har vi valgt at lave et fiktivt undervisningsforløb til en 6. klasse om solceller og solvarme. Eleverne skal forstå at solceller producerer el og solvarme producerer varmt vand. Undervisningen er planlagt ud fra Hiim og Hippes ”Didaktiske relationsmodel.”

Indhold

Indledning
Mål
Rammefaktorer
Læringsforudsætninger
Undervisningsforløb
Forsøg 1:
Forsøg 2:
Forsøg 3:
Forsøg 4:
Læreprocessen
Vurdering
Didaktiske refleksioner

Uddrag

Indledning
Fra vi vågner om morgenen, til vi falder i søvn om aftenen, har vi masser af mekaniske slaver – maskiner og apparater, som arbejder for os. De varmer mad, tørre hår og spiller musik for os – og en hel masse andet. De mekaniske slaver arbejder ikke gratis, de kræver masser af energi for at virke og denne energi kommer fra el. Når vi går i bad eller vasker op bruger vi også meget energi, dette er energi fra vand. I denne opgave har vi valgt at lave et fiktivt undervisningsforløb til en 6. klasse om solceller og solvarme. Eleverne skal forstå at solceller producerer el og solvarme producerer varmt vand. Undervisningen er planlagt udfra Hiim og Hippes ”Didaktiske relationsmodel.”

---

Forsøg 1:
Materialer: *2 poser, sort og hvid. * Vand *Termometer
Det ene forsøg går ud på at ligge 2 poser, en sort og en hvid, i solen og se hvad der sker; hvilken farve er bedst til at tiltrække solens varme og dermed opvarme vandet indeni posen?
Forsøg 2:
Materialer: * krus af forskellige materialer fx pap, plastik, ler, porcelæn, glas, træ. *termometer *målebærer
Eleverne skal undersøge hvilket materiale som isolerer bedst. De skal prøve med forskellige krus indeholdende vand af samme mængde og temperatur.
Forsøg 3:
Materialer: *Flamingokasse *Sort plastic el. papir *Et stykke haveslange *Et stykke folie (film)... Køb adgang for at læse mere

Undervisningsforløb om solceller og solvarme

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.