Kostanamnese for unge personer

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 4. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 7
  • 1861
  • PDF
  • Holbæk Seminarium
  • 2012
  • 08-01-2013

Studieprodukt: Kostanamnese for unge personer

Problemformulering
Hvordan kan man analysere folks kostvaner og hvordan påvirkes disse vaner fra den sundt til usundt eller fra usundt til sundt?

Opgaven indeholder:
En kostanamnese på to personer midt i 20'erne. Her er der lagt vægt på vitaminindtag, kJ, og en sociologisk baggrund på de to der er lavet igennem et interview om madvaner.
På baggrund af det er der i opgaven lavet en vurdering af: Mad og måltidsvaner i forhold til: identitet, ernæring og normer samt forslag til evt. ændringer i forhold til livsstil, livskvalitet og levevilkår.
Dette er ud fra en vurdering af kosten betydning for sundheden – det brede og positive sundhedsbegreb.

Underviserens kommentar

Den er god, spændende analyse - formalier der er på plads.

Indhold

Begrundelse for analysen af mad, måltidsvaner -

Problemformulering -

Beskrivelse af personener samt kostanamnese -

Interview om madvaner -

Analyse af interview og kostanamnese -

Vurdering af: Mad og måltidsvaner i forhold til: identitet, ernæring og normer -

Forslag til evt. ændringer i forhold til livsstil, livskvalitet og levevilkår

Vurdering af kosten betydning for sundheden – det brede og positive sundhedsbegreb.

Overvejelser om sundhedsundervisning i hjemkundskab i forhold til elevernes maddannelse/handlekompetence.

Litteraturliste

Bilag

Uddrag

Indledning
I følgende opgave har vi valgt at sætte fokus på sundhed ud fra et ernæringsmæssigt perspektiv på to jævnaldrende mænd. Dette er ud fra en interesse omkring lige netop det sundhedsmæssige – og måske pga. en personlig spejling i nogen man kan identificere sig med. Baggrunden for de to vil blive beskrevet senere i opgaven. Beskrivelse af personer
For at besvare ovenstående problemformulering har vi valgt, som beskrevet i indledningen, to jævnaldrende mænd på henholdsvis 22 og 23 år. Deres livsstil er fra et objektivt perspektiv meget lig vores egen og derfor den omtalte personlige spejling. De er begge bruger af alkohol på en ugentlig basis og er studerende som os selv.
Person A er 22 år og studerende med ca. 10 ugentlige timer, samt et deltidsjob ved siden af til at supplere indkomsten af SU. I forhold til økonomi har han en indtægt på ca. 7.500 kr pr. mdr. I interview delen har vi indlagt spørgsmål der kan belyse, hvor stor en andel af hans indtægt der bruges på mad. Dette har vi valgt at inddrage da vi mener, at visse varer kan ekskluderes fra hans indkøbsseddel, hvis man eksempelvis skulle sammenligne med en person med højere indkomst. Selvom dette er et personligt valg, er det ikke alle studerende der har råd til at købe økologisk, købe kød eller købe kvalitets produkter... Køb adgang for at læse mere

Kostanamnese for unge personer

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.