Hvad er køn for mig?

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk

Hvad er køn for mig?

Opgave fra "Modul 2 - køn, seksualitet og mangfoldighed.", som giver et syn på køn. Er det social konstrueret eller biologisk? Findes der regler for hvad man må som pige og hvad man må som dreng? Er det samfundet der har påvirket os?

Underviserens kommentar

Gode refleksioner - godkendt opgave.

Uddrag

Køn for mig er vel bare drenge og piger, mænd og kvinder, det er det vi er født som. Det er i hvert fald min hverdagsantagelse, at det er sådan det er. Men er det nu også bare det?

Der er forskellige teoretiske tilgange til forståelse af køn indenfor det pædagogiske felt. Først og fremmest eksisterer der en biologisk tilgang, hvor man har fokus på det konkrete kropslige kendetegn, som kønsorganer, kromosomer og hormoner, eller forskellen på den fysiske styrke eller på hjernens udvikling, som ikke er ens hos drenge og piger. Altså bygger denne forståelse af køn på en eksistentialistisk tilgang. (Brønsted & Canger, 2016, s. 42) Dernæst er der den socialisationsteoretiske tilgang til køn, hvor man vægter samfundsmæssige strukturer, som en vigtig del af menneskets kønssocialisering, altså præger og præges man af de normer og værdier som finder sted i kulturen man færdes i. (Brønsted & Canger, 2016, s. 46)

Jeg ser det biologiske køn som fundamentet for kønsadskillelsen. Samfundets kønsadskillelse tager... Køb adgang for at læse mere

Hvad er køn for mig?

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.