Casen Rikke i social - og sundhedsfag

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
 • Pædagogstuderende 2. semester
 • Andet fag eller modul (Pædagog)
 • Godkendt
 • 13
 • 3747
 • PDF
 • 25-08-2001

Casen Rikke i social - og sundhedsfag

4. semesteropgave i social - og sundhedsfag på pædagoguddannelsen.

Handler om casen Rikke

Problemformulering
Hvad er gået galt i Rikkes liv og kunne der været grebet ind noget før?
Hvordan vil en handleplan for Rikkes fremtid se ud?

Indhold

Indledning: 2
Problemformulering: 2
Rikke: 2
Delkonklusion: 3
Rikkes Mor: 4
Delkonklusion: 4
Rikkes far: 5
Delkonklusion: 5
Samfunds perspektiv: 6
Delkonklusion: 7
Pædagogens kompetencer: 8
Delkonklusion: 8
En handleplan for Rikke: 10
Konklusion: 11
Litteraturliste: 13

Uddrag

Indledning:
Er vi for ”søde”, os der arbejder inden for social- og sundhedssektoren? Er vi for ”langsomme” til at underrette, med risiko for en tvangsfjernelse? Det er spørgsmål, som jeg kommer til at tænke på, når jeg læser en case som Rikkes. Kunne Rikke have udviklet sig anderledes og und¬gået de mange svigt hun har været udsat for, hvis der var blevet grebet ind noget før? Dette er et emne, som jeg vil komme ind på i min opgave. For at forstå Rikkes situation og adfærd er det nødvendigt at se på hele familiens situation og indbyrdes relationer.

Rikke:
Rikke er en pige, der har oplevet mange svigt i sin barndom. Hun er stærkt omsorgs-svigtet af sin mor, der har et alkohol misbrug.
Rikke er et udad reagerende barn, der ofte kommer i konflikt med andre og har svært ved sociale relationer. Bruger ofte splitting. Rikke har et begyndende misbrug af hash og alkohol og en kriminel adfærd. Hun pjækker fra skole.
I folkeskolen var Rikke et ”vildt barn”, som skændes med lærerne og sloges med kammeraterne. Rikke havde svært ved at koncentrere sig og ødelagde ofte undervisningen. I 7. klasse bliver Rikke ”smidt ud” af skolen.
Kommunen bliver opmærksomme på problemerne og Rikkes mor får frataget forældre-myndigheden, som overgår til Rikkes far. Rikke flytter hjem til sin far og hans ”nye” familie. Her falder Rikke ikke rigtig til, og skændes meget med faderen og de 2 halv-søskende. Det positive ved dette flyt, er Rikkes forhold til stedmoderen. Stedmoderen har en hest, og Rikke kan godt¬¬ lide at komme med stedmoderen ud på rideskolen.
Rikke får hurtigt de samme problemer i den nye skole, som hun havde i den gamle. Rikkes far mener, at Rikke vil have godt af et ophold på en efterskole, hvilket Rikke indvilger i, men efter et halvt års ophold på efterskolen bliver Rikke også ”smidt ud” herfra. Nu er Rikke frivilligt anbragt på Møllegården... Køb adgang for at læse mere

Casen Rikke i social - og sundhedsfag

[8]
Bedømmelser
 • 06-09-2011
  super godt synes det hele virkede let overskueligt.
 • 07-12-2010
  ok god opgave er overskuelig
 • 28-02-2008
  god
 • 25-08-2007
  ok