Mad, hygiejne og mikroorganismer | Anmeldelse og analyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 3. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 7
  • 1453
  • PDF
  • Blaagaard Statsseminarium
  • 2006
  • 03-01-2007

Undervisningsforløb, Læremiddelanalyse: Mad, hygiejne og mikroorganismer | Anmeldelse og analyse

I opgaven her bliver undervisningsmaterialet "Mad, hygiejne og mikroorganismer" af Mariane Furbo anmeldt og analyseret.

Ud fra den er der også et undervisningsforløb om at eleverne får kendskab til de grundlæggende principper indenfor emnet sundhed og hygiejne.

Indhold

Indledning
Anmeldelse af undervisningsmaterialet:
Formål med materialet
Hovedbudskaber for materialet
Analyse og vurdering af undervisningsmaterialet
Fagdidaktiske overvejelser af undervisningsmaterialet
Målet med vores undervisningsforløb
Rammer
Undervisningsforløb
Vurdering
Litteraturliste

Uddrag

Indledning
Vi har valgt at anmelde undervisningsmaterialet "Mad, hygiejne og mikroorganismer"1, hvorefter vi vil lave et undervisningsforløb hvor vi inddrager ovennævnte undervisningsmateriale. Vi har valgt at anmelde et undervisningsmateriale om hygiejne i madlavningen, da køkkenhygiejne og rengøring er en nødvendig forudsætning for at kunne lave lækker og sundhedsmæssig mad. I det moderne familieliv er individet i centrum, hvilket resulterer i, at det ikke er en selvfølge at børnene hjælper til med husholdningen i hjemmet eller at familien er samlet omkring bordet til dagens tre måltider. Man tager sig ikke længere tid til at samles og bruge tiden i køkkenet med børnene, hvilket får betydning i at forældrene ikke får videregivet den viden de har omkring hjemmets opgaver til børnene. Ud fra denne viden som kommende hjemkundskabslærere mener vi, at det er en vigtig opgave at give en grundig undervisning i hygiejne i faget
hjemkundskab.

---

Første del af materialet "Mad, hygiejne og mikroorganismer 1" henvender sig til bh.kl.-7. klasse. Anden del af materialet, "Mad, hygiejne og mikroorganismer 2" er målrettet folkeskolens elever fra 7.-10. klasse og er en uddybning og videreudvikling af første del.

Hele materialet koster 200 kr. inkl. moms. Første del koster 150 kr. Anden del koster 100 kr. Materialet bestilles hos Danish Meat Association, tlf. 33 73 25 00, forbruger@danishmeat.dk eller
www.danishmeat.dk... Køb adgang for at læse mere

Mad, hygiejne og mikroorganismer | Anmeldelse og analyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.