Tværfagligt samarbejde mellem dansk og madkundskab

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 2. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 7
  • 1205
  • PDF
  • Læreruddannelsen Vordingborg
  • 2004
  • 26-01-2012

Tværfagligt samarbejde mellem dansk og madkundskab

Opgave i madkundskab om tværfagligt samarbejde mellem dansk og madkundskab.

Problemformulering
Hvordan kan man gennem et tværfagligt samarbejde mellem dansk og hjemkundskab lave et forløb der tilgodeser begge fag, men som er baseret på hygiejne?
Kan det overhovedet lade sig gøre indenfor fagenes CKF'er?

Indhold

Emne og problemformulering side 2
Indledning side 2
Formål hjemkundskab side 2
Formål dansk side 3
Fælles mål for det tværfaglige forløb side 3
Det samlede formål side 3
Det samlede mål side 4
Forslag til det tværfaglige forløb side 4
Afrunding side 5
Litteraturliste side 6

Uddrag

Emne og problemformulering
Tværfagligt samarbejde mellem dansk og hjemkundskab.
Hvordan kan man gennem et tværfagligt samarbejde mellem dansk og hjemkundskab lave et forløb der tilgodeser begge fag, men som er baseret på hygiejne?
Kan det overhovedet lade sig gøre indenfor fagenes CKF'er?

Indledning
Det kan være svært at finde et emne til ægte tværfagligt samarbejde, da mine fagkombinationer er hjemkundskab, dansk, engelsk og tysk. Men efter megen grublen blev det til hygiejne dengang og nu. Det er jo vigtigt at vide noget om hygiejne i køkkenet, men også et spændende emne at tage op i dansk med læsning af romaner fra gammel tid og se hvordan de levede dengang.

Formål hjemkundskab
Der bliver brugt kerneområderne: Måltider, Kost og Hygiejne. Hvis vi kigger på perspektiverne, så vil vi komme rundt om Sundhed og livskvalitet ved at vi kigger på sundheden i gamle dage. Vi kommer rundt om Sociale, kulturelle og historiske aspekter fordi vi vil beskæftige os med sundheden dengang og relatere den til vores egen tid. Endeligt kommer vi også omkring Handlemuligheder i skole, hjem og samfund, når vi skal ind og overveje hvad der er gjort anderledes i dag og hvad vi selv kan gøre for at fremme hygiejnen... Køb adgang for at læse mere

Tværfagligt samarbejde mellem dansk og madkundskab

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.