Sekularisering - en idéhistorisk gennemgang

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk

Sekularisering - en idéhistorisk gennemgang

Opgaven er en KLMopgave med en idéhistorisk gennemgang af sekularisering. Efter gennemgangen er der perspektivering til yderligere undersøgelse og diskussion.

Uddrag

I dag er der fuldstændig religionsfrihed i Danmark. Kristendommen er dog prioriteret højere i forhold til andre religioner f.eks. igennem kirkeskat, og regenten skal være kristen.1 Dog har sekulariseringen gennemgået en lang udvikling for at komme hertil. I denne opgave vil jeg gennemgå den danske og europæiske sekulariserings idéhistoriske udvikling op i gennem tiden. Fra hvordan skabelsen lagde et grundvilkår for den moderne sekularisering til hvordan sekulariseringen udøves vidt forskelligt politisk i dag. Opgaven afsluttes med forslag til videre bearbejdning og perspektivering.
Ordet sekularisering kommer af det latinske ord saecalum, hvilket betyder tidsalder og århundrede. Sekularisering ”oversættes som regel ved ”verdsliggørelse” og betegner den udvikling, der fører til, at stadig flere livsområder (fx videnskaben, samfundsindretningen eller kunst og kultur) frigøres fra religiøst formynderskab og fremtræder som selvstændige, autonome aktiviteter.”2 I opgaven vil jeg tage udgangspunkt i adskillelsen af stat og kirke såvel som religionens indblanding i individets forholdsmåde... Køb adgang for at læse mere

Sekularisering - en idéhistorisk gennemgang

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.