Undervisningsforløb om rodfrugter

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 1. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 8
  • 2247
  • PDF
  • Læreruddannelsen Odense
  • 2005
  • 04-03-2005

Undervisningsforløb om rodfrugter

Opgave i madkundskab om rodfrugter i den daglige madlavning.

Opgaven omhandler rodfrugters ernæringsmæssige betydning samt de variatonsmuligheder og æstetiske perspektiver der indgår i arbejdet hermed. Desuden følger et undervisningsforløb med nogle didaktiske overvejelser.

Indhold

Indledning
Jordskokker
Rødbede
Pastinak
Persillerod
Undervisningsforløb om rodfrugter
Litteraturliste

Uddrag

Vi vil i denne opgave beskrive fire rodfrugter. De fire vi har valgt at beskrive er jordskokken, rødbeden, pastinakken og persilleroden. Der er selvfølgelig mange andre rodfrugter man kunne beskrive, hvor de mest kende er guleroden, peberroden, majroen og rodselleri. Grunden til vi har valgt at skrive om rodfrugter er at det er et glimrende, om end mindre uudforsket, supplement til de mere gængse grønsager. Dog har vi en ide om at de i mange hjem sjældent kommer til deres fulde ret, til trods for at de næsten altid er danskproducerede, hvilket betyder, at de er friske og af god kvalitet, da de ikke har været transporteret langt.

---

Undervisningsforløb
Målet med undervisningen
Vi har valgt at lave et undervisningsforløb, der vægter de fire ovennævnte rodfrugter. Udover at rodfrugter er nemme og enkle at omgås og arbejde med, er de nogle bastante køkkenurter, der kan bruges i et alsidigt køkken. De indeholder desuden helsebringende stoffer og er enormt farverige, hvilket kan få en positiv og tillokkende indvirkning på eleverne, som først og fremmest oplever og vurdere ud fra det synsmæssige.
Under forløbet skal eleverne opnå kendskab til og viden om de 4 forskellige rodfrugter omfattende bl.a. oprindelse, næringsværdi, hvorfor man bør spise dem, dyrkning, behandling, tilberedning og... Køb adgang for at læse mere

Undervisningsforløb om rodfrugter

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.