Porren som levnedsmiddel

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 1. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 9
  • 2884
  • PDF
  • Læreruddannelsen Jelling
  • 2004
  • 21-03-2004

Undervisningsplan: Porren som levnedsmiddel

Dette er en opgave om porrens vej fra jorden til bordet og tilbage til jorden igen. Opgaven indeholder også et undervisningsforløb.

Indhold

1. Indholdsfortegnelse og emnebegrundelse.
2-3. Jord til bord
4. Hygiejnisk problematik
5. Tværfaglige muligheder, Målgruppe og Fra bord til jord
6. Undervisningsplan.
7. Fra bord til jord
8. Opskrifter
9. Litteraturliste.

Uddrag

Jord til bord
Porren, Allium porrum, er en grøntsag, der, grundet den kølige og fugtige danske sommer, smager meget bedre, end hvis den havde været dyrket i de varmere egne, og samtidig har den den fordel at den kan blive i jorden hele vinteren igennem. Men så dansk er den nu alligevel ikke, for som så mange andre grøntsager er den importeret til landet. Den kommer oprindeligt fra middelhavsområdet, hvor den fra 1600-tallet har været flittigt brugt. Dog mest som en suppeurt, man bare kogte smagen ud af, for derefter at smide den væk. Alligevel har den allerede været kendt af ægypterne for over 4000 tusind år siden. Teorien om dannelsen af porrer er, at den er fremdyrket og udviklet af mennesker ud fra en vild art løg, der vokser langs østsiden af Atlanterhavet. Det er først i det 20. århundrede, at porren er begyndt at blive anerkendt for sin smeltende bløde konsistens. For eksempel som slikporre. Det franske køkken har en meget stor del af æren for den popularitet, som porren har fået som en af de mest værdsatte og uundværlige grøntsager grundet retter som porretærte og kartoffelporresuppe.

---

Undervisningsplan
Den udarbejdede plan for undervisningen i henhold til projektet om ”Porre – fra jord til bord” vises på næste side.
Fra bord til jord... Køb adgang for at læse mere

Porren som levnedsmiddel

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.