Kyllingens anvendelse og opdræt | Undervisningsforløb

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 2. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 15
  • 3629
  • PDF
  • Læreruddannelsen Esbjerg
  • 2003
  • 23-09-2004

Kyllingens anvendelse og opdræt | Undervisningsforløb

Om emnet kylling, og tilberedning af denne. Der er ligeledes udarbejdet et undervisningsforløb samt diverse kostberegninger på madretter.

Problemformulering

Hvordan bliver kyllingen anvendt i dag, og hvilken udvikling har fundet sted, indenfor produktion og tilberedningsmetoder?

Hvordan produceres kyllingen, og tages der højde for dyrevelfærden, når der kigges på kvalitet?
Hvorfor er kyllingen så populær en råvare, og hvordan kan den anvendes?

Indhold

1.0 Emne- og problemformulering 3
Hvorfor er kyllingen så populær en råvare, og hvordan kan den anvendes? 3
2.0 Beskrivelse af fjerkræ 3
3.0 Gastronomi nu og da 4
4.0 Produktion, kvalitet og dyrevelfærd 5
4.1 Fjerkrækød 7
5.0 Arbejdet med kyllingen som kommende folkeskolelærer 9
6.0 Undervisningsforløb 9
Tidsforbrug og arbejdsgang 10
Teori 11
Evaluering – perspektivering 12
8.0 Konklusion 14

Uddrag

2.0 Beskrivelse af fjerkræ
Ordet fjerkræ betegner normalt fugle fra hønsegården (and, kalkun, høne, kylling, due, pousin, gås, perlehøne). De fleste af disse fjerkræstyper har længe været kendt som husdyr. Kyllingen er den mest populære, da den er billig at producere, har en behagelig smag og kan tilberedes på mange måder. Fjerkræ kategoriseres ud fra normer, der varierer landene imellem. Disse kategorier bestemmes normalt ud fra fjerkræets ydre karakteristika, så kategorierne har ingen relation til kvaliteten af kødet, der bl.a. afhænger af dets alder. Kendere foretrækker fritgående kyllinger, der opdrættes med adgang til udendørs arealer i modsætning til de industrielt opdrættet burkyllinger. Kylling smager dejligt stegt, grillet eller sauteret. Den bliver især god, hvis den steges ved tør varme... Køb adgang for at læse mere

Kyllingens anvendelse og opdræt | Undervisningsforløb

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Kyllingens anvendelse og opdræt | Undervisningsforløb.