Kogebøger i folkeskolen

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 4. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 9
  • 1915
  • PDF
  • Haslev Seminarium
  • 2002
  • 07-10-2002

Læremiddelanalyse: Kogebøger i folkeskolen

Semesteropgave i madkundskab om kogebøger i folkeskolen.

En analyse og vurdering af ældre og nye kogebøger

Problemformulering
Udgangspunktet for opgaven er sammenhængen mellem Hjemkundskab og Dansk. Vi har valgt at kigge nærmere på forskellige opskrifter for at vurdere og bedømme deres læsbarhed, overskuelighed og egnethed. I den forbindelse vil vi kigge nærmere på ordvalg, sætningsstruktur og layout/opbygning.

Indhold

Problemformulering 2
Indledning 2
Kriterier for vurdering : 2
Overskueligheden af arbejdsprocessen 2
Generelt om ”Frøken Jensen” 3
Generelt om ”Illustreret kogebog”: 4
Generelt om ”Karolines køkken” 5
Generelt om ”Brugsens børnekogebog” 6
Generelt om ”Mad i kassen” 7
Samlet vurdering af opskrifterne 8

Uddrag

Indledning
Grunden til vi har valgt dette emne er først og fremmest fordi vi som kommende
hjemkundskabslærere synes det er vigtigt at medtænke egnetheden af de opskrifter, vi
medbringer i Folkeskolen, så børnene ikke mister modet pga. en uforståelig opskrift.
Derudover synes vi det kunne være sjovt at sammenligne sprogbruget gennem tiderne
samt hvilken målgruppe kogebogen henvender sig til.
Vi har til opgaven udvalgt nogle opskrifter fra forskellige kogebøger. Vi har både valgt
opskrifter fra ældre kogebøger, nyere kogebøger og børnekogebøger, for at se om der er
en væsentlig ændring i sprogbruget og opbygningen af opskrifterne.
Der indgår opskrifter fra blandt andre ”Frøken Jensen”, ”Karolines køkken” og ”Brugsens
Børnekogebog”.
Vi har valgt forskellige kriterier som vi vil vurdere de enkelte opskrifter ud fra og herefter
sammenligne dem... Køb adgang for at læse mere

Kogebøger i folkeskolen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.