Kød og fjærkræ | Semesteropgave

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 1. år
  • Hjemkundskab
  • Godkendt
  • 17
  • 4221
  • PDF
  • Frederiksberg Seminarium
  • 2004
  • 04-04-2004

Kød og fjærkræ | Semesteropgave

Semesteropgave i hjemkundskab om kød og fjærkræ - fra opdræt til tilberedning.

Opgaven kommer omkring:
Kød fra opdræt til tilberedning. Eksport og import af lammekød i Danmark. Statistiktal om produktion af husdyr og kød.

Indhold

Kød 3
Næringsstoffer i kød .3
Indtaget af kød 3
Hvordan indgår kød i danskernes middagsretter? 4
Produkter 4
Fåreracerne 5
Lammekød 5
Betegnelser og udskæringer for lammekød 6
Køds forskellige egenskaber med henblik på tilberedning og vurdering .8
Tilberedningsmetoder for alle fremstillede retter 12
Mikrobielle ændringer 13
Sygdomsrisici ved kød 13
Vigtige hygiejne regler 14
Konservering af kød 14
Planlægning af et undervisningsforløb for en 6. klasse med kød i fokus 16
Bilag 18
Litteraturliste 29

Uddrag

Kød
Kød kan defineres som muskulatur af slagtedyr, fjerkræ og vildt. Kødet indeholder muskelvæv, bindevæv og andre vævstyper. Det er dog musklerne, der er den primære bestanddel af de råvarer, som de kødforarbejdende industrier bruger. Musklernes anatomi og deres fysiologi er af stor betydning for kvaliteten af de færdige kødprodukter, som vi spiser i den daglige kost. Det er musklernes opgave at bevæge skelettet, at medvirke ved transport af føde og legemsvæsker, at være sæde for energifrigørelsen m.m.1 Mennesket har altid spist kød, men det er først indenfor de seneste 5.000-10.000 år, at kødet fra
landbrugsdyr er blevet en almindelig fortæret fødevare. Der er desuden meget, der tyder på, at kød i det tidlige menneskes kost har udgjort en meget stor andel, omkring 50 % af energi tilførslen. Næringsstoffer i kød Kød indeholder meget fedt og protein og er derfor en vigtig kilde til danskernes forsyning af fedt og protein. Proteinet indeholder alle de essentielle aminosyrer og har en høj udnyttelsesgrad. Fedtet udgøres primært af mættede og monoumættede fedtsyrer... Læs mere

Kød og fjærkræ | Semesteropgave

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.