Hygiejne afløsningsopgave

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 3. år
  • Hjemkundskab
  • Godkendt
  • 13
  • 2513
  • PDF
  • Ribe Statsseminarium
  • 2000
  • 24-10-2000

Hygiejne afløsningsopgave

Afløsningsopgave om de Negative og positive mikroorganismer. Lavet i hjemkundskab. Kan også bruges som et studieprodukt i hjemkundskab.

I forbindelse med emnet hygiejne fandt vi det relevant at finde frem til de mikroorganismer, vi er omgivet af i vores hverdag. For inden for kort tid at kunne synliggøre disse, var vi nødsaget til at give dem optimale vækstbetingelser. Til dyrkningen blev derfor anvendt agar (pølse + hjemmelavet vha. agarpulver), som er et næringsrigt plantestof udvundet af tang.

Indhold

MIKROORGANISMER 2
DYRKNINGSFORSØG. 2
IDENTIFICERING. 3
ET HYGIEJNISK BUDSKAB! 4
RENGØRING 5
VURDERING AF RENGØRINGSMIDLER. 5
RENGØRING SOM AKTIVITET I UNDERVISNINGEN 6
MIKROORGANISMERS POSITIVE ANVENDELSE. 7
OST: 7
Osteprocessen: 7
Egen ostefremstilling: 7
BRØD: 9
Franskbrød: 9
MIKROORGANISMERS NEGATIVE VIRKNING. 10
EN HISTORIE FRA DET VIRKELIGE LIV. 10
SYNSVINKLER. 11
DET FAGDIDAKTISKE. 12
ÆG SOM LEVNEDSMIDDEL. 12

Uddrag

Dyrkningsforsøg.
For at være sikker på bakteriernes oprindelse tog vi en række forholdsregler specielt i forhold til håndteringen af agarpladerne. De anvendte redskaber blev steriliseret vha. ovnvarme (180 i ½ time) for at undgå den forurening, der i forvejen måtte være på redskaberne.
Vi fandt det mest interessant at tage bakterieprøverne på de steder, hvor vi mente, at antallet af forbipasserende var størst, og hvor vi troede at der ville være flest bakterier.
De udvalgte steder blev:... Køb adgang for at læse mere

Hygiejne afløsningsopgave

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.