Grisen | Madkundskab | Eksamensopgave

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 4. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 21
  • 7015
  • PDF
  • Læreruddannelsen Jelling
  • 2005
  • 02-02-2007

Grisen | Madkundskab | Eksamensopgave

Eksamensopgave i madkundskab om grisen.

Problemformulering
Med udgangspunkt i ovenstående problemstillinger ønsker vi at;
Undersøge grisens placering i den danske madkultur, samt de forskellige faktorer, der har haft indflydelse herpå.
Hvordan kan vi som kommende hjemkundskabslærere være med til at fortælle hele grisens historie?

Indhold

Emnebegrundelse 2
Problemstillinger 2
Problemformulering 2
Grisen og den danske (mad)kultur 3
Grisens og danskernes kostvaner 3
Grisen løber modvind – kyllingen i medvind 4
Det sunde fjerkræ og det fede flæsk 5
Ernæringsmæssig vurdering af svinekød 6
Kødets opbygning 8
Hygiejne og grisen 9
Grisling r.i.p – en beretning om grisens liv og virke 10
Indkøberens møde med grisen 11
Den handlekompetente og kritiske forbruger 13
Den faktiske forbruger, prisdellemmaer og kvalitetskriterier mm. 14
Grisen i folkeskolen 16
Dilemmaer ved svinekød som tema i hjemkundskabsundervisningen 18
Konklusion 19

Uddrag

Problemstillinger
Med udgangspunkt i grisen undrer vi os over de moderne fødevare-trends; Skal nye smarte udskæringer og halvfabrikat / færdigretter være fremtiden, eller skal vi som hjemkundskabslærere fastholde det gode håndværk? Skal vi bidrage til bevarelsen af en mangfoldig dansk madkultur eller skal vi blot blindt følge tidens trends, hvor der næppe er tid til fordybelse? Skal faget overtage viderebringelsen af de håndværksmæssige færdigheder, som tidligere gik i arv, eller skal disse blot erklæres overflødige?
Præges udbudet af den bevidste forbruger eller tilpasses forbrugeren det givne udbud? Er vi som forbrugere villige til at betale for øget dyrevelfærd og den gode råvare, eller er vi kun parate til at betale, hvis det er vores bekvemmelighed og magelighed, der er til salg?... Køb adgang for at læse mere

Grisen | Madkundskab | Eksamensopgave

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.