Fransk madkultur | Undervisningsforløb

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 2. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 21
  • 7735
  • PDF
  • Skårup Statsseminarium
  • 2006
  • 06-01-2008

Eksamensopgave, Undervisningsplan: Fransk madkultur | Undervisningsforløb

Eksamensopgave i madkundskab om fransk madkultur samt et undervisningsforløb til en 7. klasse om fransk madkultur.

Problemformulering
Hvordan kan arbejdet med det franske køkken stemme overens med fælles mål for hjemkundskab?

Indhold

Indledning
Problemformulering
Metode
Begrebsafklaring
Fransk madkulturs fremkomst
Det franske køkken
De franske provinser
Det franske måltid
Råvarer i det franske køkken
Næringsstoffer
Fransk kost
Rammer for undervisningen
Didaktiske overvejelser
Undervisningsforløb
Konklusion
Perspektivering.
Litteraturliste

Uddrag

Metode
Vi har valgt at starte med en gennemgang af det franske køkken. Derefter vil vi komme ind på det franske måltid og så lave en gennemgang af de mest brugte råvarer i det franske køkken. Herefter vil vi undersøge, hvad fransk mad består af, og slutteligt vil vi lave et undervisningsforløb og komme med didaktiske overvejelser om emnet. Til disse undersøgelser har vi blandt andet valgt at bruge:
”Mat, kultur, helse”, fordi det er en forholdsvis ny norsk bog, som beskriver flere forskellige emner på en god måde. Vi mener, at det er en meget aktuel bog for lærerstuderende, da den er skrevet af to hjemkundskabslærere. Den er skrevet så man forstår emnerne, samtidig har den en praktisk vinkel, hvilket vi ser som en stor fordel..
”Folkeskoleloven” og ”faghæfte 11 – Hjemkundskab”, fordi de er vores bedste hjælpemiddel hvad angår det praktiske arbejde med hjemkundskab i skolen. Hæfterne indeholder gennemførelsesbestemmelser, fælles mål og slutmål for faget, og er uundværlig når man skal lave et undervisningsforløb til folkeskolen.
”Kostrådene 2005”, fordi den på glimrende... Køb adgang for at læse mere

Fransk madkultur | Undervisningsforløb

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.