Fisk en fødevare | Semesteropgave

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 3. år
  • Hjemkundskab
  • Godkendt
  • 8
  • 2225
  • PDF
  • Odense Seminarium
  • 2003
  • 08-04-2004

Undervisningsforløb: Fisk en fødevare | Semesteropgave

Semesteropgave i hjemkundskab om fisk en fødevare.

Indholdet handler om fiskens ernæringsmæssige indhold, anvendelsesmuligheder. fedt, kulhydrat og protein samt ideer til undervisning.

Indhold

Indledning
Fiskearter
Ernæring i fisken
Kulhydrater
Protein
Fedt
Vitaminer og mineraler
Sæson og kvalitet
Fisk – et forløb i hjemkundskabsundervisningen
Anvendelsesmuligheder.
Afslutning
Litteratur:

Uddrag

Det er ikke noget nyt at tale om sundhed. Usund levevis, forkerte kostvaner og for lidt motion. Der er sat stor fokus på vores livsstil.
Vi bliver mange steder fra påvirket til at lave sund og næringsrig mad. Nye kogebøger med fedtfattige retter og nem og hurtig mad er i vælten om, at få den danske befolkning til at leve sundere.
Her skal det nævnes, at fisk også er at spotte både i reklamer, og når kokke på tv tilbereder deres svar på en sund og næringsrig kost. Mange mennesker spiser fisk med stort velbehag, men desværre er der også mange, der ikke spiser fisk i den mængde, som de burde.
Vi er af den erfaring, at mange børn og unge ikke spiser fisk. Tit bliver man mødt med at de ikke kan lide det, uden de egentlig har smagt det. Endvidere ved de ikke særlig meget om fisken, hvad den indeholder af gode vitaminer og næringsstoffer.
I hjemkundskab kan vi være med til at lære elever vigtigheden i at få fisk. Som der står i CKF´en for faget, er sundhed en af de synsvinkler, der skal anlægges, ligesom levnedsmidler – deres oprindelse og kvalitet hører til fagets kerneområder.
Med dette i mente, mener vi, at ved en fokusering på fisken og dens ernæringsmæssige værdi, kan vi bidrage med et fagligt omdrejningspunkt i hjemkundskab.
Ernæringseksperter råder befolkningen til at spise mindst 300 gram fisk om ugen, men kun et fåtal lever op til denne anbefaling.
At danskerne ikke spiser nok fisk, tror vi ikke har noget med smagen at gøre, men mere facitet, at man simpelthen ikke kender til de ernæringsmæssige fordele ved denne spise. Mange ved heller, hvad man skal stille op med fisken, da oksekød og lignende oftere kommer på de danske middagsborde... Køb adgang for at læse mere

Fisk en fødevare | Semesteropgave

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.