Fedme og overvægt i madkundskab

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 2. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 23
  • 6734
  • PDF
  • Haslev Seminarium
  • 2006
  • 24-04-2006

Undervisningsforløb: Fedme og overvægt i madkundskab

Opgave i madkundskab om fedme og overvægt.

Problemformulering
Vi vil forsøge at undersøge fedmens udvikling i Danmark. Hvad er årsagerne til fedme, hvilke konsekvenser har fedme for mennesker og hvordan undgår man fedme? Hvad kan man i skolen gøre, for at oplyse børn om fedme og dets konsekvenser og hvorfor er det vigtigt med disse oplysninger?

Til sidst vil vi komme med et forslag til en undervisningsplan til 6. klassetrin, så vi kan se på hvad læreren kan gøre for at oplyse eleverne om sundhed og fedme.

Indhold

- Indledning og emnebegrundelse 2
- Problemformulering 2
- Fedme/overvægt og BMI 2
- Fedmens udvikling og årsager 4
- Børns kostvaner – årsager til fedme hos børn. 7
- Konsekvenserne af fedme 8
- Fysiske konsekvenser 8
- Sociale konsekvenser 9
- Samfundsmæssige konsekvenser 10
- Sammenfatning 11
- Hvordan undgår man fedme? 11
- Sund kost 12
- Kostråd 13
- Skolens og lærerens rolle 17
- Konklusion 18
- Litteraturliste 18

Uddrag

Indledning/emnebegrundelse
Vi har valgt at skrive om fedme, da det er et emne som der bliver sat stor fokus på i dagens samfund. Det er et stigende, globalt problem, da fedme giver store konsekvenser for folks sundhed og velvære, da det ikke kun er fysisk, at fedme sætter sit præg, men også psykisk. Det er første gang, at der er flere overvægtige end undervægtige på verdensplan og man kan spørge sig selv om hvordan det vil se ud om bare10 år, hvis udviklingen ikke snart går i den anden retning. Vi har ikke nogen løsning på problemet, men vi vil dog forsøge at komme med et bud på hvad god ernæring er og hvordan dette kan føre til et sundere liv – altså hvordan man groft sagt undgår fedme. Først vil vi dog forsøge at redegøre for fedmens udvikling, årsager og konsekvenser. Vi vil også komme ind på fedt, kulhydrater og proteiner, for at forstå kroppens behov, i den betydning at finde ud af om man helt skal holde sig væk fra kulhydrater og fedt, hvis man skal være sund, eller om disse energikilder er livsnødvendige... Køb adgang for at læse mere

Fedme og overvægt i madkundskab

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.