Det sunde valg af kylling

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 4. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 11
  • 4262
  • PDF
  • Læreruddannelsen Hjørring
  • 2007
  • 15-10-2007

Semesteropgave: Det sunde valg af kylling

Semesteropgave i madkundskab om kylling som det sunde valg.

Problemformulering
”Hvordan kan jeg som kommende hjemkundskabslærer inddrage kyllingen i undervisningen, så den som levnedsmiddel kan indgå i de 8 kostråd og leve op til NNA?”

Indhold

1. Indledning
1.1 Begrundelse for valg af emne
1.2 Problemformulering
2. Metodeafsnit
3. Madkultur
4. Næringsindhold i fjerkræ
5. Sygdomsfremkaldende mikroorganismer i kyllingen
5.1 Campylobacter
5.2 Salmonella
5.3 Hygiejne omkring kylling
6. Det etiske valg
7. Sundhedsperspektivet i hjemkundskab
8. Undervisningsforløb om det sunde valg i hjemkundskab
9. Konklusion
10. Litteraturliste

Uddrag

2. Metodeafsnit:
Jeg vil igennem denne opgave se på madkulturens betydning for vores hverdagsliv og den mad vi spiser.
Jeg vil prøve at se på den ernæringsmæssige værdi i kyllingen og inddrage ”NNA” og ”De 8 kostråd, og beskrive de faktorer man ikke kan komme udenom i forbindelse med arbejdet med kyllingen, nemlig hygiejne og risikoen for bakteriespredning. Jeg vil beskrive mit fagsyn, og inddrage et undervisningsforløb, hvor jeg vil give bud på hvordan man kan inddrage kyllingen i hjemkundskab, og samtidig give eleverne
oplevelsen af at se, føle, lugte, smage og behandle kyllingen bl.a. ved at gøre brug af forskellige madlavningsprocesser. Jeg inddrager mine didaktiske overvejelser omkring kyllingen i hjemkundskabsundervisningen. Til slut vil jeg konkluderer på min problemformulering... Køb adgang for at læse mere

Det sunde valg af kylling

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.