Analyse af købebrød i madkundskab

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Lærerstuderende.dk
  • Lærerstuderende 4. år
  • Madkundskab
  • Godkendt
  • 11
  • 3373
  • PDF
  • Læreruddannelsen Silkeborg
  • 2004
  • 05-04-2004

Analyse af købebrød i madkundskab

Afløsningsopgave i madkundskab om brød. Analyse af diverse købebrød og eksperimenter med egen bagning.

Problemformulering
Brød er et af basis elementerne i kostpyramiden. Det ligger nederst i pyramiden sammen med andre kornprodukter. Det betyder at brød er nogle af de madvarer vi skal spise for at spise sundt. Men hvorfor er brød egentlig så sundt? Og er alt brød lige sundt? Vi ønsker i vores opgave at se på brøds forskellige ernæringsmæssige kvaliteter. Endvidere vil vi se på hvad det er for nogle brødtyper der specielt henvender sig til børn/børnefamilier, især med fokus på madpakkebrød. Vi vil i en undersøgelse se på forskellige købebrøds kvaliteter og mangler, samt komme med forskellige forslag til hjemmebagte brød, som erstatning for de købte brødtyper. Vi vil i undersøgelsen se på hvordan forskellen er prismæssigt, ernæringsmæssigt samt smagsmæssigt.

Indhold

Problemformulering Indledning Hvorfor er det vigtigt at spise kost med mange kulhydrater? Hvad er kostfibre og hvilken effekt har de? Kostfibre og børn Brødet i madpakken Madpakkeundersøgelse Købebrød contra hjemmebagt brød Sammenligning af købebrød og hjemmelavede brød – ernæring og pris Bamseboller m. chokolade(Schulstad)> < Hjemmelavede chokoladeboller Bamseboller(BB) > < Hjemmebagte chokoladeboller(CB) Burgerboller m. sesam > < Hjemmebagte grove tomatsolsikkeboller Burgerboller(BB) > < Hjemmebagte Burgerboller(HBB) Rugklapper(ekstra grov) fra Schulstad og hjemmelavede minirugbrød Rugklapper(RK) > < Minirugbrød(MB) Gulerodsboller: Gulerodsboller fra Kohberg og hjemmebagte gulerodsboller Gulerodsboller(GB) > < Hjemmebagte Gulerodsboller(HG) Konklusion af sammenligning af købebrød og hjemmebagt brød – ernærings- og prismæssigt. Sammenligning af købebrød og hjemmebagt brød ud fra sansebedømmelsesskema Konklusion BILAG

Uddrag

Indledning
Brød har siden vi ophørte med at være jægere og samlere (ca. fra yngre stenalder) og til vi begyndte at så afgrøder og høste, været en del af vores basiskost. Netop i Danmark, som er et udpræget landbrugsland og hvor vi dyrker hvede, havre, rug og byg, har brødet spillet en fremtrædende rolle i vores basiskost.
Omkring år 1.000 begyndte man at bage rugbrød af gæret dej. Surdejen var blevet til og sørgede for at brødet blev porøst og havde en længere holdbarhed, så man kunne bage til flere uger af gangen. Rugbrød har i Danmark, været en del af vores daglige kost i mange år. Både som brød man spiser til frokost og som madpakkebrød. Det er en brødtype som er noget af det Danmark er kendt for, især det danske smørebrød.
Indenfor de sidste 50 år er der sket en udvikling herimod et mindre forbrug af netop rugbrød, samt groft brød med mange kostfibre... Køb adgang for at læse mere

Analyse af købebrød i madkundskab

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.