Semesteropgave og undervisningsforløb om demokrati

- Lærerstuderende 3. år
- Samfundsfag
- Godkendt
- 13
- 3321
- Blaagaard Statsseminarium
- 2001
- 26-01-2012
Semesteropgave og undervisningsforløb om demokrati
Semesteropgave og undervisningsforløb i samfundsfag om demokrati. Herunder et undervisningsforløb med forslag til tur til Folketinget samt tværfaglighed med faget dansk.
Indhold
Indledning
Undervisningsforløb i Samfundsfag i 9. klasse i emnet: Demokrati.
Diskussions- og argumentationsøvelse i Samfundsfag:
Litteraturliste:
Uddrag
Demokrati er et centralt emne i Folkeskolen, og i høj grad i faget Samfundsfag, dels på grund af at det er folkeskolens opgave at uddanne demokratiske samfundsborgere. Men også fordi det er presserende vigtigt at kunne virke i en social interaktion og her er de demokratiske spilleregler et nyttigt instrument. Her kan nævnes det at lytte og ikke gennemtrumfe sine argumenter med magt, i tråd med dette er gensidig respekt et godt fundament.
Der er mange ting man kan tage fat på i et undervisningsforløb i demokrati, man kan tage en historisk gennemgang af hvordan demokratiet har udviklet sig, fra grækerne til det danske demokrati. Og der efter se på hvilke styreformer, der ellers findes. Det være sig andre demokratiformer men også diktatur og monarki.
Der er selvfølgelig også andre måder, man kan drage demokrati ind i undervisningen. Den metode vi har valgt er at tage udgangspunkt i den del af demokratiet der omhandler diskussion, med henblik på argumentationen... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind